Diensten

Onderzoek en ganganalyse

Heb je pijn bij het sporten, wandelen of werken?

Door middel van een biomechanisch onderzoek en ganganalyse proberen we te achterhalen waar je klacht vandaan komt. We testen de kracht-en lengte van een aantal belangrijke spiergroepen en aan de hand van verscheidene metingen brengen we de range of motion van voet, enkel, knie- en heupgewricht in kaart. Vervolgens wordt je ganganalyse grondig geanalyseerd op onregelmatigheden.

Podologische zolen

Zelf zolen dragend weet ik maar al te goed wat een foute voetstand teweeg kan brengen. Niet alleen ter hoogte van de voet, ook ter hoogte van de hogere gelegen keten; de knie, heup en zelfs ter hoogte van de lage rug kunnen problemen opduiken door een foutieve voetstand. Hierdoor kunnen sportprestaties of dagdagelijkse taken in het gedrang komen.

Podologische zolen corrigeren de voet en zorgen voor een beter alignement van het lichaam. Zolen worden gemaakt na het analyseren van het gangpatroon en onderzoek.

Een podoloog behandelt huid- en nagelaandoeningen ter hoogte van de voeten. Daarnaast achterhalen we de oorzaak van je klacht(en); (ingegroeide nagels, overmatige eelt, kloven, likdoorns, verdikte nagelplaat –‘kalknagels’ …)  en kunnen we door middel van podologische technieken de oorzaak vaak verhelpen:

  • Plaatsen van nagelbeugel bij ingegroeide nagels
  • Silicone orthesen
    • Ter ontlasting van drukpunten
    • Corrigeren bij foutieve teenstand (klauw- en/of hamerteen, over elkaar groeien van tenen)
  • Vilttherapie (drukplaats ontlasten / slecht helende wonden)
  • Wondzorg
  • (Sport)schoenadvies

Op regelmatige basis langsgaan bij de podoloog zorgt er voor dat voetproblemen kunnen voorkomen worden. Ook voor verdere voetverzorging kan je bij de podoloog terecht.

Wanneer transport naar de praktijk te moeilijk wordt kan je op aanvraag ook een huisbezoek vastleggen.


Podologische voetverzorging

Draag zorg voor je voeten

Nagelbeugel

Silicone orthese

Personen met diabetes hebben een verhoogd risico op voetproblemen. Een verminderd gevoel in de voeten (zenuwaantasting/neuropathie) en doorbloedingsproblemen zijn vaak de oorzaak voor het ontstaan en het moeilijk genezen van voetwonden.

Screening en opvolging


Net daarom is op regelmatige basis naar de podoloog gaan, zeker geen overbodige luxe. Door middel van  grondige inspectie en podologische voetverzorging, doorbloedingscontrole en testen van de zenuwbanen geven we u het gepaste advies mee.
Terugbetaling

Personen met diabetes hebben recht op de terugbetaling van twee consulten per jaar. De tegemoetkoming bedraagt per consultatie 23,69 of 28,43 (wanneer je geniet van een verhoogde tegemoetkoming).
Je kan deze tegemoetkoming enkel bekomen bij een verhoogd voetrisico, op voorschrift van de arts. Breng je voorschrift mee naar de consultatie.Wees aandachtig voor voetwondjes en vermijd deze te allen tijdeDiabetische voetscreening


 Laat tijdig je voeten controleren en verzorgen door een podoloog